Hoitojen kuvaukset

Koko kehon vyöhyketerapia eli refleksologia

Refleksologia on kosketushoito, jossa jonkin elimen ongelmaa tai vaivaa hoidetaan alueelta, pisteeltä tai vaikkapa linjalta, joka sijaitsee yleensä muualla kuin itse ongelma-alueella. Hoito tapahtuu ihon pinnalta sormin tai vyöhykepuikoilla, joilla voidaan käsitellä tarkimpia pisteitä.

Hoidon on havaittu vaikuttavan esimerkiksi kipujen ja särkyjen tuntemuksiin, immuunipuolustuksen parantumiseen, aineenvaihduntaan, jännitystiloihin, kohdealueen verenkierron muutoksiin sekä kohde-elimen toiminnan vilkastumiseen tai rauhoittumiseen.

Hoito sopii kaikille ihmisille vauvasta vanhuksiin. Myös eläimiä hoidetaan refleksologialla. Hoito suunnitellaan ottaen huomioon potilaan saamat muut hoidot, lääkitykset yms. Jokainen hoitokerta on ainutlaatuinen kokonaisuus.

Hoito kestää noin tunnin.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa koko vartalon käsittelyssä käydään läpi seuraavat hoitoalueet: jalkapohjat, jalat, kädet, selkä, hartiat, niska ja kasvot. Hoitoaika on 1 tunti.

Kuumakivihieronta on syvärentouttavaa ja hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta. Kivet ovat itseensä lämpöä sitovia, sileitä pinnaltaan ja liukuvat iholla kevyesti.

Kuumakivihieronnan vasta-aiheita ovat kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto on alentunut joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti. Kiviterapiaa ei tehdä suonikohjuihin, diabeetikoille, sydänsairaille eikä mielellään ohentuneelle iholle. Myös muut hieronnan vasta-aiheet ovat esteenä tälle hoidolle, kuten esimerkiksi tarttuva ihosairaus, tulehdus, kuume, flunssa, jne. Jos olet epävarma, voitko ottaa vastaan hierontaa, kysy neuvoa lääkäriltäsi.

Hoito kestää n. tunnin

Intialainen pään hieronta

Intialainen pään hieronta on vanha intialainen hoitomuoto, joka lievittää arkielämän stressiä ja tepsii särkeviin sekä jäykkiin niskahartiaseudun lihaksiin. Se on yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa, jonka otteina käytetään sekä rauhallisia että nopeatempoisia liikkeitä.

Hieronnassa käsitellään niska-hartiaseutu, käsivarret, pään alue, kasvot sekä korvalehdet. Tämä rentouttava, virkistävä sekä ajatukset kirkastuttava hoitomuoto ei vaadi erityisjärjestelyitä eikä siinä käytetä öljyä ja sopii siksi tehtäväksi vaikka kesken työpäivän. Sopii myös erinomaisesti hemmotteluhoidoksi!

Hoito kestää n. 30 minuuttia.